EMAKUMEZKOEN ERREKORRA TOTALENERGIES BILBAO NIGHT MARATHON PROBAN - Lasterketak.eus EMAKUMEZKOEN ERREKORRA TOTALENERGIES BILBAO NIGHT MARATHON PROBAN - Lasterketak.eus

EMAKUMEZKOEN ERREKORRA TOTALENERGIES BILBAO NIGHT MARATHON PROBAN

Beatrice Jelagat kenyarrak 2:35: 05ean zeharkatu zuen Guggenheimeko helmuga 58 herrialdetako 11.000 parte-hartzaile ekitaldiaren 14. edizioan

Bizkaiko running festa handiaren ia amaierara arte itxaron behar izan genuen kanpaiak jo zezan.

Gaurko gauean jokatutako sei lasterketetatik azkena. Emakumezkoen maratoia iristen denean, kenyarra Beatrice Jelagatek minutu batez baino gehiagoz lehertuko du maratoiko emakumezkoen errekorra. Bere 2:35:05 denbora probaren aurreko gainmarka zaharkituta utzi du, Ednah Mukhwana herrikideak 2021ean lortutakoa (2:36:29).

Aurretik, TotalEnergies Bilbao Marathon-eko 10K Lasterketa Piratan Ahmed Slimane (30:58) irabazi zuen, bigarren Unai Ibarra (31:32 helmugan) eta hirugarren Miguel Ferrer (31:35).
Emakumezkoetan Sladjana Zagorac serbiarrak irabazi zuen (37:04), Maria Lopez bigarrenarekiko abantaila handiarekin (38:11) eta hirugarren postuan Sonia Solar (40:25).

Maratoi erdian Abel Chebet ugandarrak irabazi zuen (1:01:38), ondoren Edwin Yator kenyarrak (1:02:53) eta Haftamu Abadi etiopiarra, hirugarren 1:03:41eko denborarekin. Emakumezkoetan Eguzkiñe Aspiazu korrikalariak 1:22:48rekin irabazi zuen, ondoren Marina Burgaya (1:23:03) eta Beatriz Tenreriro (1:25:38).

Proba nagusian, maratoian, Silas Kiprotcih kenyarra (2:14:53) irabazi zuen, Kenyatik kanpo egin duen bere lehen lasterketan, abantaila handia izan du Silah Kipkemboi herrikidearekiko (2:16:49). Bitxia bada ere, hirugarren postua sailkapen absolutuan, Beatrice Jelagaten eskuetan erori zen, emakumezkoen lehen sailkatua eta probako errekorra (2:35:05). Bigarren postuan Salina Jebet kenyarra (2:46:50) eta hirugarren Dolores Marco kantabriarra (2:52:44).

TotalEnergies Bilbao Marathoneko edizio honetan emakumeen parte-hartzea handitu egin da, parte hartzaile guztien % 32-a.
Gainera %44-ra igo da emakumezkoen parte hartzea Pirata Lasterketan.
Bilboko leku enblematiko eta turistikoenak zeharkatzen dituen zirkuituaz gozatuz, San Mamesen irteera hartuta eta helmuga Guggenheim Museoan.